تاثیر ماساژ در سلامت دوران بارداری
تاثیر ماساژ در سلامت دوران بارداری
تاثیر ماساژ در سلامت دوران بارداری
سه ماهۀ دوم بارداری بهترین زمان برای انجام ماساژهای دوران بارداری مادران است.
از مزایای ماساژ در دوران بارداری، رفع استرس مادر، بهبود گرفتگی عضلات و کاهش کمردرد، درد باسن و شانه است.
ماساژ، مقدار هورمون «اپی نفرین» را که منجر به گرفتگی عروق می شود، کاهش داده و سبب آرامش و تعادل در خلق و خو می شود؛ کیفیت خواب را به ویژه در سه ماهۀ دوم و سوم بارداری افزایش داده و علاوه بر این، ماساژ پشت، شانه، گردن، دست و پاها در دوران بارداری میتواند، برای مادر آرام بخش باشد.
انجام ماساژ در دوران بارداری، باید طبق نظر پزشک متخصص باشد، زیرا ماساژ ممکن است برای برخی از زنان باردار مشکلاتی ایجاد کند؛ بنابراین طبق مشاوره پزشکی عمل کرده و مادران از انجام ماساژ به صورت خودسرانه برای حفظ سلامت جنین خودداری کنند.
خطرات احتمالی ماساژ به مادران باردار
در سه ماهۀ نخست بارداری بهتر است که ماساژ دریافت نشود، به ویژه در ناحیۀ لگن نباید هیچ ماساژی انجام شود.
استفاده از تخت هایی که در قسمت شکم سوراخ دارد، برای جلوگیری از وارد شدن فشار اضافه به شکم بسیار مناسب است و اگر تخت ماساژ بارداری وجود ندارد، بهتر است نشسته یا تکیه داده شود.
هرگز اجازۀ ماساژ روی شکم را به ماساژدهنده نداده و از ماساژهایی که با فشار زیاد و به صورت عمقی در ساق پا انجام میشود، جلوگیری شود.
همچنین در زمان ماساژ یا ورزش، اگر احساس ناراحتی یا درد وجود داشت، سریع به ماساژ دهنده اطلاع داده شود.
باید مادران بارداری که نشانه هایی مانند تهوع، استفراغ، بیماری صبحگاهی، احتمال سقط جنین، جدا شدن زودهنگام جفت و زایمان پیش از موعد، تورم و درد شدید در پاها دارند را از انجام ماساژ منع کرد.
استفاده از روغن های معطر برای انجام ماساژ در دوران بارداری توصیه نمیشود، زیرا تنفس بوی برخی از روغنها یا جذب آنها از طریق پوست میتواند خطراتی برای جنین داشته باشد.
اگر مادران باردار، قصد ماساژ با روغن های معطر را دارند، باید مطمئن شد که روغن مصرفی، خطری برای بارداری آنها ندارد./103
دکتر «مریم زارع خفری» متخصص زنان و زایمان بیمارستان مادر و کودک شوشتری
پایان خبر
نظر دهید